define( 'WPCACHEHOME', '/home/jukeboxh/public_html/dkvdecorridor.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/' ); Corridor C1 kampioen

Corridor C1 kampioen

Nuland: Op deze donderdagavond stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Corridor C1 kon kampioen worden door minimaal gelijk te spelen bij de nummer 6 van de competitie Be Quick C3.

Lees verder

De Flamingo’s hadden echter even veel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. In de E/F-jes worden ze nog samen kampioen, maar de grote meiden geloven niet meer in sprookjes dat er 2 teams kampioen kunnen worden.
Bij verlies van de Corridor zullen de Flamingo’s de echte kampioen zijn, want zowel het onderling resultaat (5-2 winst) als het doelgemiddelde is beter dan dat van de groen witten.
Maar zover hoefde het allemaal niet te komen, Be Quick C3 is niet bepaald een topteam, dus dit zou het spreekwoordelijke “appeltje-eitje” moeten worden. Tevens wordt de Corridor gesteund door veel publieke belangstelling dat in de drukke avondspits vanuit Son en Breugel massaal naar Nuland was gekomen.
Het nadeel van midweekse wedstrijden is dat er nogal wat gerommeld kan worden met de opstelling. Het zou niet de eerste keer zijn dat een laagvlieger geheel onverwacht een kampioenskandidaat van de mat veegt met een fantasie opstelling met louter spelers uit hogere teams, omdat het oorspronkelijke team een badminton avondje heeft.

De wedstrijd begint al wat later. Boven Nuland hebben zich pik zwarte wolken samen gevoegd en een enorme regen en onweersbui veroorzaakt. Als de grootste buien vertrokken zijn kan er eindelijk worden afgetrapt.

Het begin van Be Quick is veel belovend, ze starten sterk. Meteen slaat de twijfel toe aan de zijde van de Corridor C1. In de vijfde minuut is het raak, Be Quick zet een aanval op en gooit de bal feilloos in het mandje: 1-0. Het stroeve Corridor probeert de rug te rechten en komt maar mondjes maat tot een aanval, laat staan gevaar. Be Quick C3 speelt frank en vrij en komt nog bijna op 2-0, maar heeft pech in de afwerking.
Na weer een forse regenbui wordt Corridor C1 steeds sterker. Het krijgt enkele goede mogelijkheden via Anne van Roon en Loïse. Uiteindelijk lukt het Linn wel om te scoren, nadat Be Quick even de grip op de organisatie kwijt is: 1-1. Corridor C1 gaat nog voor de rust op zoek naar de tweede treffer, maar Maud en Femke hebben hun vizier niet scherp staan.

De tweede helft start Corridor C1 meteen sterk. Het pakt Be Quick stevig in de houdgreep, maar mist een karrenvracht aan grote mogelijkheden. De beste is voor Nikki, de strafworp die ze krijgt benut ze niet. Ook Meike, Anne van de Vorst en Femke zijn niet doeltreffend. De druk op de korf van Be Quick neemt toe en uiteindelijk is het Maud die de Corridor op voorsprong brengt: 1-2.
Dit geeft direct wat lucht, maar ook verslapping, Be Quick krijgt enkele kansen op de gelijkmaker. Niet lang erna beslist Meike met een afstandsschot van Zwitserse precisie de wedstrijd: 1-3. De Corridor zit op rozen en de spandoeken en champagne kunnen uit de auto’s worden gehaald. Maar Be Quick C3 komt toch terug na een knappe treffer: 2-3. Binnen de minuut gooit de hardwerkende Danique de wedstrijd in het slot, door de 2-4 raak te gooien. In de slotfase pikt Anne van de Vorst ook een treffer mee, ook zij gooit van gepaste afstand raak: 2-5. In de slotseconde zorgt Maud voor haar tweede treffer en daarmee voor de 2-6 eindstand.
Nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken is de opluchting bij de trainers Martin en Patricia duidelijk zichtbaar. Er hangt een uitgelaten sfeer bij de dames van de C1. De champagne vloeit over het kunstgrasveld.
Corridor C1 heeft een topprestatie geleverd om kampioen te worden in deze competitie, waarin de Flamingo’s huizenhoog topfavoriet was.

Het bleef nog lang onrustig in Nuland, tot diep in de nacht hoorde je nog het enige echte clublied: “CORRIDOR, 2x klappen, CORRIDOR, 2x klappen, CORRIDOR, 2x klappen…..”

Lees meer