define( 'WPCACHEHOME', '/home/jukeboxh/public_html/dkvdecorridor.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/' ); Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

29 januari 2017
Spes (M) 1 – Corridor 1

Zondag 29 januari stond de uitwedstrijd tegen Spes 1 op het programma van de topklasse. We speelden om 16.25 uur in Groesbeek. Spes begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een voorsprong. De eerste helft stonden we 14-7 achter, maar Corridor kwam sterk terug in de tweede helft en gaven alles om deze wedstrijd te winnen. De teamspirit was er en iedereen was fel en gemotiveerd om te winnen. De tweede helft liep goed, Corridor heeft deze helft zelfs gewonnen met 6-7. De einduitslag was: 20-14. Het is jammer dat de Corridor punten heeft laten liggen in de eerste helft, anders zou dit een mooie overwinning zijn geweest. Volgende week speelt Corridor tegen Stormvogels 1 om 15.10 uur in De Landing. We hebben er alle vertrouwen in dat we deze wedstrijd gaan winnen.

11 december 2016
Corridor 1 – Rosolo 1

Afgelopen zondagavond stond korfbalverenging Rosolo uit Reusel op het programma. Ditmaal een bijzondere wedstrijd aangezien de tegenstander, onder andere bestond uit een oud trainer en oud speelster van de Corridor. De wedstrijd ging gelijk aan elkaar op en de Corridor had een goede kans om eindelijk een keer de punten te gaan pakken. Beide ploegen hadden aanvallend moeite met scoren waardoor wij de rust ingingen met een 4-6 achterstand. Na de rust liep Rosolo een aantal doelpunten uit waardoor de Corridor weer moest gaan scoren om de punten te gaan pakken. Elke keer als de Corridor een doelpunt scoorde wist Rosolo toch voor te blijven en een doelpunt te maken. Uiteindelijk is de stand 14-16 geworden in het voordeel van Rosolo.
Wij bedanken al het publiek dat afgelopen zondag naar de wedstrijd is komen kijken. Dit wordt erg gewaardeerd en wij hopen jullie weer te zien bij onze volgende thuis wedstrijd!

4 december 2016
Stormvogels (L) 1 – Corridor 1

Zondag 4 december, de uitwedstrijd tegen Stormvogels 1 stond op het programma van de topklasse. Zowel Corridor als Stormvogels wachtten voor aanvang van deze wedstrijd nog op hun eerste overwinning. Dit moest de eerste overwinning van het seizoen voor Corridor 1 gaan worden. De start was erg sterk en we liepen binnen no-time uit naar een voorsprong van 0-4! Na deze snelle voorsprong kwam Stormvogels sterk terug, en kwam Corridor steeds minder in het spel voor. Het wedstrijdbeeld bleef tot het einde van de wedstrijd onveranderd en helaas lukte het Corridor niet meer om zich terug in de wedstrijd te knokken. Uitslag: 24-17. Volgend weekend speelt Corridor 1 tegen Rosolo 1 om 18:50 uur in de Landing. Voor ons een speciaal duel aangezien we spelen tegen een oud teamgenoot en onze oud trainer. Een nieuwe kans op onze eerste overwinning!

4 december 2016
Stormvogels (L) 2 – Corridor 2

4 december 2016 speelde Corridor 2 tegen Stormvogels 2 in Luijksgestel. Tot de rust ging het gelijk op en we gingen met 9-6 de rust in. Vol goede moed begonnen Corridor aan de tweede helft. Stormvogels was helaas sterker en de uitslag werd 28-8. Aanstaande zondag speelt Corridor 2 thuis tegen Klick ’15 om 14.30 in D’n Ekker in Beek en Donk.

27 november 2016
Corridor 1 – Spes 1

Deze week stond de 3e wedstrijd op het programma in de Top-klasse dames. De tegenstander was Spes 1 uit Milsbeek. Pupil van de week Sterre van Ansem startte de wedstrijd met een doorloopbal en scoorde waarna de wedstrijd echt begon voor Senioren 1.
Corridor begon goed aan de wedstrijd waarmee de stand gelijk opliep tot 4-4. Daarna liep Spes uit en wist Corridor deze achterstand niet meer in te halen. De wedstrijd eindigde in 13-25.
Komend weekend staat er een belangrijke wedstrijd op het programma van de Corridor. Namelijk de wedstrijd tegen Stormvogels uit Luyksgestel. Stormvogels heeft net als Corridor nog geen punten weten te pakken tot op heden. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, de wedstrijd wordt gespeeld op zondag 4 december om 13.40 uur in sporthal De Stap in Luyksgestel.

27 november 2016
Corridor 2 – Bladella 2

Op zondag 27 november speelde Corridor 2 om 15:40 uur thuis in de Landing tegen Bladella 2. Corridor wat gaan we doen?! WINNEN! Hoe gaan we dat doen?! GAS ER OP! En dat deden we, na de eerste paar minuten scoorden we de 1-0 en snel daarna volgde de 2-0. Daarna ging het gelijk op en gingen we de rust in met 5-4. Na de rust werd het nog spannender, Bladella scoorde de 5-5 en snel daarna ook de 5-6. We herpakten ons goed en speelden uiteindelijk 11-11. Een hele mooie en spannende wedstrijd! Na afloop van onze wedstrijd hebben we het 1e aangemoedigd en daarna zijn we gezellig gaan eten bij Il Ponte, met dank aan het 3e, die zo lief waren om onze zaalwacht over te nemen!

20 november 2016
De Korfrakkers 1 – Corridor 1

Op zondag 20 november nam in de Topklasse de landskampioen het op tegen de promovendus: De Korfrakkers 1 – Corridor 1. De Korfrakkers openden de score, maar de dames van Corridor scoorden mee. Bij een 4-4 gelijke stand was het daarna Korfrakkers die het heft in handen nam. Met een aantal zuivere schoten brachten zij de ruststand op 12-5.
Na de rust scoorden de Korfrakkers in een vlot tempo door. De wedstrijd eindigde in 30-13 en daarmee kunnen we concluderen dat de Korfrakkers afgelopen zondag nog een maatje te groot waren voor de Corridor. Naast het verlies had Corridor nog een domper te verwerken. Net voor het rustsignaal viel Emmy Hulsen uit, met een zware knie blessure. Op zondag 27 november speelt Corridor 1 om 17:00 uur in de Landing tegen Spes uit Milsbeek.

20 november 2016
De Korfrakkers 3 – Corridor 2

We speelden zondag alweer de tweede binnenwedstrijd van het seizoen. Dit keer tegen de Korfrakkers 3 uit Erp. In het begin, de eerste 20 minuten ging het continue gelijk op. Daarna scoorden de Korfrakkers een paar keer achter elkaar, waardoor Corridor 2 op een achterstand kwam. Met vol goede moet gingen we de tweede helft in en probeerden we de achterstand weer in te halen. Maar al snel scoorden de Korfrakkers uit Erp weer een paar doelpunten. Maar we gaven niet op! Uiteindelijk hebben we helaas de wedstrijd verloren van de Korfrakkers met een uitslag van 18-7. Volgende week gaan we weer vol goede moed op naar de volgende wedstrijd. We spelen dan thuis tegen Bladella 2 om 15.30 uur.

23 oktober 2016
Corridor 1 – Spes 1

Afgelopen zondag stond Corridor 1 om 13.00 uur klaar om de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. SPES uit Milsbeek, gedegradeerd vanuit de Topklasse, was de tegenstander. Voor aanvang van de wedstrijd stond SPES op nummer één in de competitie en Corridor op de vijfde plek. Een uitdagende tegenstander volgens de statistieken. De Corridor startte fel maar SPES kwam al snel op voorsprong met 1-7. Corridor had veel kansen maar helaas was het elke keer SPES die de doelpunten maakte. Toch bleef de Corridor vol felheid doorgaan maar kwam niet verder dan twee doelpunten met de rust. Waardoor wij de rust in gingen met 2-9 in het voordeel van SPES.
In de tweede helft werd er flink aan gewerkt om de achterstand in te halen maar SPES bleef scoren, waardoor wij niet terug in de wedstrijd konden komen. Er werden wel meer kansen benut maar helaas was dit niet voldoende om het SPES moeilijk te maken. Tot de laatste minuut is de Corridor uit Son en Breugel fanatiek gebleven, maar SPES is met de winst naar huis gegaan. De uitslag van de wedstrijd was 7-19.
Vanaf 13 november wordt de binnencompetitie gestart, waar de Corridor in de Topklasse gaat spelen. Hiervoor kunnen wij veel steun en publiek gebruiken dus u bent van harte welkom om ons in de Landing aan te komen moedigen.

9 oktober 2016
Corridor 1 – Bladella 1

Deze week stond de 5de competitie wedstrijd op het programma in de hoofdklasse dames. De tegenstander was Bladella uit Bladel. Pupil van de week Imke Schalken startte de wedstrijd met een doorloopbal waarna de wedstrijd echt begon voor senioren 1.
Corridor begon goed aan de wedstrijd waarmee de stand gelijk opliep tot 3-3. Daarna wist de Corridor de stand wat op te krikken en liep daarmee uit naar een ruststand van 7-5. Na de rust werden er veel kansen gemist en leek Corridor wat zenuwachtig te worden door een dichterbij komend Bladella. Corridor bleef kansen creëren maar wist deze niet te benutten. Dit resulteert in een eindstand van 9-11 in het voordeel van Bladella. Voor komende week staat er een extra wedstrijd op het programma van Corridor 1. Namelijk een bekerwedstrijd op donderdag 13 oktober om 20.00 uur thuis tegen Emos 1. Publiek is altijd van harte welkom, tot donderdag!

9 oktober 2016
Corridor 2 – Bladella 2

Afgelopen zondag 9 oktober speelde Corridor 2 thuis tegen Bladella 2. De Breugelse dames gingen vol goede moed van start. Corridor 2 startte fel, waarop Bladella in de eerste 5 minuten Corridor op 0-1 achterstand zette. De Breugelse dames stonden sterk te verdedigen. Aanvallend creëerden zij genoeg kansen, maar telkens net niet dat laatste beetje. Corridor 2 knokte terug, waarna Bladella dit afstrafte met een afstandsschot, waardoor de Breugelse dames op 0-2 achterstand kwamen. Een paar minuten daarna schoot Dian Vos de 1-2 binnen. Corridor 2 bleef in de wedstrijd. Door een cruciale fout onder de paal kwam Bladella met een strafworp op 1-3 op voorsprong, waarna Ilse Swinkels op grandioze wijze de 2-3 binnen knalde. Na de aanval-verdedigingswissel scoorde wederom Bladella via een afstandsschot. Tussenstand 2-4.
Corridor bleef knokken, maar vlak daarna gingen zij alsnog in de fout, waaruit een strafworp volgde. Bladella liep uit tot 2-5. Corridor 2 kwam terug met een kleine kans vanuit de paal. Tussenstand 3-5. Na de time-out van coach Marit bleef Corridor 2 geloven, waarna Bladella scoorde met een afstandsschot. Corridor 2 liet zich niet kennen en scoorde ook. De dames bleven variëren in schoten en creëerden mooie kansen. Bladella liep uit, waarna de wedstrijd eindigde in een 4-9 in het voordeel van Bladella. De winst bleef dan wel niet in Breugel, maar ze waren tevreden met hun prestatie. Op naar volgende week, dan spelen zij uit tegen Oranje Wit in Leunen.

2 oktober 2016
Altior 1 – Corridor 1

Corridor 1 wint overtuigend van voormalige topklasser.
Na een zonovergoten weekend vorige week, startte de dames van Corridor 1 afgelopen zondag in een flinke hoosbui. Thuisploeg Altior 1 uit Heeswijk – Dinther leek een pittige tegenstander te worden omdat deze ploeg vorig jaar nog in de topklasse speelde. Een goede krachtmeting voor Corridor 1, want de dames uit Son en Breugel spelen dit jaar in de zaal voor de eerste keer in de geschiedenis van DKV De Corridor in de topklasse. Na de eerste tien minuten bleek de tactiek van Corridor goed te werken. Altior wist zich geen raad met het verdedigende spel van Corridor en waren na elk schot de bal kwijt. De eerste 25 minuten bleef het wonderbaarlijk 1-1 want beide teams verzaakten te scoren. Net voor de rust scoorde Corridor nog een doelpunt en na de rust liepen ze uit tot een score van 2-7. De dames van Altior wisten nog een paar doelpunten te maken, maar Corridor was de ploeg die de punten mee naar Breugel kon nemen met een eindstand van 4-9.

25 september 2016
Corridor 1 – Klick ’15

De eerste ronde van het bekertoernooi is afgelopen week gespeeld. Op donderdagavond won Corridor 1 in Oirlo met 10 – 15 van SVOC ’01. Op zondag 25 september was het weer tijd voor de 3e competitieronde in de hoofdklasse dames. De tegenstander was Klick ’15 uit Landhorst/Wilbertoord en de wedstrijd stond onder leiding van de heer Jansen. Pupil van de week, Lorijn Kreijveld, startte de wedstrijd met een doorloopbal. Waar Corridor de opdracht had gekregen om fel aan de wedstrijd te beginnen was het Klick ’15 die het heft in handen nam. Ze scoorden gemakkelijk en liepen uit naar een 3-7 ruststand. Na de rust deed Corridor nog wat terug, maar het geslagen gat in de eerste helft was niet meer te dichten. De wedstrijd eindigde in een 8-11 overwinning voor Klick ’15.

11 september 2016
Heumen 1 – Corridor 1

Afgelopen zondag stond Corridor 1 om 13.00 uur klaar bij de Toppenberg in Heumen om aan de eerste wedstrijd van het seizoen te beginnen.  Onder leiding van een nieuwe trainer, Pieter van den Brink , twee speelsters die hun debuut in het eerste maakten Anne Sanders en Daphne van Maasakkers en de rentree van Samira Saleh Bakir startte de Corridor scherp aan de eerste helft. Ze stonden meteen met 0-3 voor waarmee de toon was gezet. Heumen kwam wat later opgang waardoor het na 15 minuten 4-5 stond.  Corridor had veel kansen maar helaas  vielen de ballen er niet in. Aangezien de verdediging van de Corridor Heumen helemaal onder controle had was dit geen probleem. Maar omdat beide ploegen het toch niet meer lukte om te scoren gingen ze de rust in met 4-5.
In de tweede helft pakte de Corridor het scoren weer op en stond het vrij snel weer 5-8. Daphne van Maasakkers maakte haar eerste doelpunt van de wedstrijd, een hele belangrijke waarmee de Corridor uit kon lopen tot vier doelpunten verschil. Ook Merel van Deursen liet Heumen niet dichterbij komen want elke vrije bal die werd genomen was een doelpunt, erg goed aangezien ze de vrije ballen dit jaar voor het eerst neemt. Uiteindelijk werd het 8-12 in de Toppenberg en kon de Corridor na de eerste wedstrijd van het seizoen met een goed gevoel op de wedstrijd terug kijken.
Voor komende wedstrijd staat de Peelkorf uit Ysselsteyn op het programma. De Corridor speelt om 13.00 uur thuis. Publiek is altijd van harte welkom, tot zondag!

10 september 2016
Korfrakkers 3 – Corridor 2

Op zaterdag 10 september stond de eerste wedstrijd van Corridor 2 op het programma, we speelden tegen Korfrakkers 3. Met een geheel nieuw 2e team startten we goed en kwamen we meteen met 0-2 voor in de eerste minuten. Korfrakkers wist terug te komen en het ging de 1e helft nagenoeg gelijk op. Met 5-3 gingen we de rust in. Kansen creëerden we genoeg maar helaas beloonden we ons niet met genoeg doelpunten. Korfrakkers liep uit en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 8-4 in het voordeel van Korfrakkers. Met opgeheven hoofd verlieten de dames van 2 het korfbalveld in Erp, we speelden met Flair, overtuiging en veel inzet.
Zondag 18 september staat DAKOS 2 op het programma om 10.30 uur op eigen terrein aan de Van Gentlaan, publiek is van harte welkom.

10 mei 2015
Emos 1 – Corridor 1 

Vandaag speelde we de uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Emos uit Schaijk.

We waren van plan om er een mooie frisse wedstrijd van te maken met veel doelpunten en ze begonnen we ook aan het duel. We kwamen meteen op voorsprong en van meet of aan was duidelijk dat we een maatje te groot voor Emos waren.
We lieten goede aanvallen zien, heerste in de rebound, maar het ontbrak ons aan de scherpte in de afronding. De eerste 45 minuten zetten we ons daar steeds goed overheen en bleven we gepassioneerd zoeken naar goede kansen. Echter daarna zag je het geloof wat weg ebben en dat kwam ook ons aanvalsspel niet ten goede. We werden slordiger en we gingen met momenten ook verkeerde pogingen nemen.
Omdat de verdediging de hele wedstrijd als een huis stond kwam de overwinning nooit in gevaar. De uiteindelijke uitslag was 6-10 in het voordeel van Corridor.
Volgende week spelen we de laatste competitie wedstrijd van het seizoen thuis tegen Rooi uit Sint Oedenrode.

 

 

25 Januari 2015
Dsv 1 – Corridor 1 

Vandaag moesten we aantreden tegen nummer laatst DSV. Toch waren we gewaarschuwd want DSV haalde uit de laatste 3 wedstrijden 3 punten (wonnen van de Merels, gelijk tegen Heumen) en gingen nipt de boot in tegen de komende kampioen Prinses Irene.

Nadat we van de week duidelijk hadden getraind op het verdedigende concept voor deze wedstrijd konden we van start gaan.
We begonnen prima en kwamen snel op een 4-1 voorsprong. Echter stokte toen de scoringsmachine. We kwamen veel moeilijker in de functies om een goede aanval neer te zetten, doordat DSV het ons erg lastig maakte. Hierdoor werd het een wedstrijd met weinig doelpunten. DSV had ons prima onder controle en wij DSV. Echter hadden we wel die 3 doelpunten voorsprong en die gaven we nooit uit handen. Hierdoor werd het een regelmatige overwinning met weinig doelpunten aan beide zijden.
Uiteindelijk zou de score op 6-9 in het voordeel van Corridor blijven steken.

Conclusie, geen grootse wedstrijd, wel twee punten !!


 

18 Januari 2015
Corridor 1 – Klimroos 1

Vandaag was het de wedstrijd om de tweede plaats. Bij winst konden we over Klimroos heen en anders bleef Klimroos op de tweede plek staan.

De wedstrijd begon en het was van meet aan was meteen duidelijk dat de doelpunten aan beide kanten duur waren en dat elk detail deze wedstrijd kon beslissen. We starten goed en 10 minuten voor rust stonden we met 3-6 voor. Daarna kwam een hectische fase, waarin we zelf teveel onnodige fouten maakte waardoor we Klimroos weer terug lieten komen. Gelukkig konden we net voor rust de 7-6 binnen prikken.
De tweede helft had de wedstrijd hetzelfde beeld, alleen wisten we in deze helft een aantal goede kansen niet te maken waardoor we Klimroos in leven lieten. Verder weer gewoon twee ploegen die elkaar in de tang hadden.
De scores vielen om en om en uiteindelijk kwam de 9-9 eindstand op het bord. En dus was er geen detail die deze wedstrijd in het voordeel van één van de twee ploegen beslisten.
In mijn ogen een terechte eindstand, omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.
Volgende week spelen we tegen DSV dat gedurende de competitie een steeds betere vorm laat zien en daarmee is het een gevaarlijke tegenstander.

 

 

11 Januari 2015
Avanti 1 –  Corridor 1

Aangezien het kampioenschap al beslist is, Prinses Irene staat 6 punten los, is het voor ons zaak om ons zo snel mogelijk veilig te spelen. Vandaag speelde we de lastige uitwedstrijd bij Avanti. De heen wedstrijd wist Avanti met 18-14 te winnen.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren en na 15 minuten was het 2-2. Daarna nemen we het heft in handen met 3 goede scores op rij. Echter wist Avanti net voor rust de schade weer wat te herstellen en gingen we met een 5-6 voorsprong de rust in.
Ook in de tweede helft een zelfde spelbeeld. Ook nu weer was het na een kwartier weer gelijk, 8-8. Ook nu wisten we weer 3 goede scores achter elkaar te maken waardoor we met 8-11 voorkwamen.  Uiteindelijk bepaalde Avanti middels een strafworp de eindstand 9-11. Een mooie en in mijn ogen verdiende overwinning.

In deze wedstrijd was het noodzaak om een aantal keer te switchen van verdedigend concept. Dat voerde we prima uit, waardoor we Avanti nooit in een flow lieten komen en waardoor we ze goed onder controle konden houden.


 

 

21 December 2014
Corridor 1 –  Heumen 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen de goede schutters uit Heumen op het programma. De hele week hebben we veel aandacht besteed aan hoe we ze aan banden konden leggen.

De wedstrijd begon erg slecht van onze kant. Binnen 6 minuten keken we tegen een 0-3 achterstand aan. We voerden de verdedigende opdrachten niet uit, lieten aanvallend een aantal 100 % kansen liggen en dit ging ook gepaard met te weinig inzet.
Meteen hierop hebben we een time-out genomen om dit recht te zetten en vanaf dat moment gingen we domineren. De instelling sloeg 180 graden om, de verdedigende opdrachten werden veel beter uitgevoerd en met momenten gingen we ook ballen afronden. We waren in deze fase duidelijk de bovenliggende partij.
Uiteindelijk gingen we met een 7-5 voorsprong de rust in.
Na rust zetten we deze trend voort en namen we 4 doelpunten voorsprong. Echter sloop er weer wat gemakzucht in de ploeg en Heumen sloop weer dichterbij 11-10. Gelukkig waren we op tijd bij de les om een prima slot offensief in te luiden en wisten we de wedstrijd met 15-10 naar ons toe te trekken.
De verbeterpunten liggen met name in het scherp zijn over de hele wedstrijd en zeer tevreden was ik over de manier waarop we, als team, de goede schutters van Heumen aan banden hebben gelegd.

 

6 December 2014
Corridor 1 – Merels 1

Vandaag speelden we de wedstrijd tegen De Merels. We wisten dat het een zware pot zou worden, want de Merels hebben laten zien prima in vorm te zijn. Ze wonnen al wedstrijden van prima tegenstanders en wisten ook nog eens flink wat goals te maken de laatste wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd waren we scherp en hadden we op alle posities over. We haalden weer een prima gemiddelde en wisten de goede kansen te benutten, waardoor we uitliepen naar een 6-1 voorsprong. Coach Raymond Celak nam hierop een time-out en zijn ploeg kwam vanaf dat moment veel anders voor de dag. Ze waren veel scherper in de duellen en ze dwongen fouten aan onze kant af. Hierdoor konden ze terug in de wedstrijd komen en ze wisten met 6-6 de rust in te gaan.
Meteen na rust zetten dit beeld door en voortdurend wist de Merels op voorsprong te komen. Hierdoor moesten wij weer in de achtervolging. Dat deden we echter prima en hierdoor bleven we in de wedstrijd. Echter leken we 4 minuten voor tijd toch te breken, door twee scores van de Merels op rij. Maar ook hier kwamen we nog bovenop met twee prima goals van afstand.
Over de hele wedstrijd wat mij betreft wel een terechte uitslag, omdat we beide bepaalde fases in wedstrijden hadden dat we beter waren en waarin we de wil aan elkaar op wisten te leggen.

 

30 November 2014
Peelkorf 1 – Corridor 1

Vandaag speelde we tegen veld topklasser Peelkorf. Echter wisten we dat we een goede kans hadden, omdat we zelf een stijgende lijn in ons spel laten zien en dat dat bij Peelkorf juist niet zo is.

De eerste 25 minuten waren de beste van het hele seizoen. We wisten goed in de functies te komen en schoten in deze periode 40%.

Voor rust kozen we ervoor om wat langere aanvallen te spelen zodat we met een mooie marge de rust konden halen. Ruststand 8-5.

Na rust hadden we de controle maar duurde het even voordat we gingen scoren. Echter stond het verdedigend als een huis waardoor de aanval de rust weer terug kon vinden om de ballen te gaan maken.

Met name het begin van de wedstrijd, het mentale stuk en de duelkracht kan ons vertrouwen geven voor de rest van de competitie.

Uiteindelijk wonnen we dik verdiend met 8-13.

________________________________________________________________________________________________________________

 

23 November 2014
Corridor 1 – DSV 1

Na twee nederlagen stond vandaag de wedstrijd tegen DSV op het programma. Ook DSV was nog puntloos en dus moest er vandaag gewonnen worden.
De hele wedstrijd hadden we het initiatief en stonden we aan de goede kant van de score. Echter wisten we nooit (tot 5 minuten voor tijd) een veilige marge op te bouwen.
Bij rust was het 5-4 en uiteindelijk werd het 11-9.
We wisten veel goede kansen te creëren,  maar de hele wedstrijd stond het vizier niet op scherp waardoor het spannend bleef.Bij vlagen was het spel goed. Het is zaak dit te gaan combineren met een goede afwerking en dan zijn we in staat het iedereen heel moeilijk te maken.
Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen veld topklasser Peelkorf op het programma.

________________________________________________________________________________________________________________

9 November 2014
Corridor 1 – Avanti 1

Corridor bevind zich deze zaalcompetitie in een sterke poule waarin misschien wel een stuk of 4 ploegen in aanmerking komen voor de titel.
Vandaag begon de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Avanti. Avanti reken ik ook zeker tot die 4 ploegen.
Al vrij snel stonden we 2-0 voor met twee prima goals. Echter werd het ook erg snel gelijk en ging Avanti erover heen. Daarna brak een periode tot de rust aan waarin Avanti erg effectief was en waarin we het zelf aanvallend moeilijk hadden. We gingen met een 10-7 achterstand de rust in.
Ook na rust bleef Avanti de bovenliggende partij en dreigde ze ons er helemaal af te schieten. Echter moet ik de ploeg een compliment maken dat we dat niet lieten gebeuren en dat we de rug nog konden revhten zodat de uitslag in ieder geval draaglijk werd. Uiteindelijk won Avanti met 18-14.
Ik kan niks anders zeggen dan dat de overwinning voor Avanti dik verdiend was.

________________________________________________________________________________________________________________

 

11 mei 2014
Heumen 1 – Corridor 1

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Heumen op het programma. Heumen is een ploeg die veel pogingen neemt en die het in zich hebben om hieruit ook een hoog rendement te halen. Afgelopen week hebben we dus veel getraind op hoe we Heumen als ploeg aan banden konden leggen.
Om nog enig zicht op de titel te houden moesten we winnen en dus wisten we wat ons te doen stond. Vanaf het begin was duidelijk dat Corridor de betere ploeg was. We hadden, het normaal aanvallend sterke, Heumen goed onder controle. De verdedigende opdrachten werden prima uitgevoerd en dat maakte dat Heumen er totaal niet aan te pas kwam. De gevaarlijke spitsen van Heumen werden binnen de verdedigende opdrachten door beide vakken totaal aan banden gelegd. Zelf wisten we aanvallend veel goede mogelijkheden te creëren en met het afrondingspercentage was het ook dik in orde.
Bij rust stonden we met 2-8 voor en uiteindelijk zou de uitslag 6-17 worden in het voordeel van Corridor. Erg tevreden ben ik als trainer/coach van Corridor uiteraard met de uitslag, maar nog meer met de manier waarop we gespeeld hebben. We hebben de aanvallende en verdedigende opdrachten bijna tot in de perfectie uitgevoerd. Super knap !!
Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie tegen Ajola/de Wilma’s. Voor ons zaak om deze wedstrijd te winnen zodat we daarna kunnen horen of Peelkorf en Avanti een onverwachtse misstap gemaakt hebben, zodat we eventueel als nog kampioen zijn.
Hoe het ook eindigt, we kunnen tevreden zijn over de vooruitgang die we als team geboekt hebben dit jaar.

___________________________________________________________________________________________________________________

20 april 2014
Corridor 1 – Stormvogels(L) 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Stormvogels op het programma. De uitwedstrijd wisten we nipt te winnen en dus wisten we dat ook dit weer een lastig karwei zou gaan worden.
In de eerste helft begonnen we wat betreft organisatie prima, maar was het de scherpte die ontbrak. Hierdoor wonnen we te weinig duels en was ons schotpercentage erg laag. Stormvogels kreeg beduidend minder pogingen maar was in deze fase duidelijk effectiever. Hierdoor gingen we met een 3-4 achterstand de rust in.
In de rust hebben we het onder andere gehad over de beleving en in het tweede aanvalsvak hebben we gekozen voor een iets andere rolverdeling, maar ook de eerste 15 minuten van de tweede helft ontbrak bij ons het heilige vuur en maakte we verdedigend wat onnodige fouten, waardoor Stormvogels zelfs op 3 goals verschil voorkwam (4-7). Pas vanaf dat moment leken we echt bij de les en lieten we zien dat als we wel duels winnen en wel scherp zijn we beter zijn dan Stormvogels. De veranderde rolverdeling in het tweede aanvalsvak wierp duidelijk zijn vruchten af, want we hadden meer rebound en kregen onder de korf ook betere kansen. Ook gingen we van afstand scoren en ook de kansen rondom de korf werden effectief afgerond waardoor we 6 minuten voor tijd de uiteindelijke eindstand (11-9) op het bord zetten. In die laatste 6 minuten hadden we de controle en gaven verdedigend ook niks meer weg, waardoor we deze lastige wedstrijd uiteindelijk nog wisten te winnen. Hiermee houden we samen met Avanti (dit gisteren al won) de druk op koploper De Peelkorf.
Als we echt mee willen doen om het kampioenschap voor dit en volgende seizoenen zullen we ervoor moeten zorgen dat we vanaf het eerste fluitsignaal bij de les zijn en dat we de hele wedstrijd lang de concentratie op kunnen brengen.

___________________________________________________________________________________________________________________

13 april 2014
Corridor 1 – DSV 1

Vanmiddag stond voor ons een lastige wedstrijd op het programma. DSV uit Diessen kwam op bezoek. Ondanks dat we dit jaar 3 x van ze hadden gewonnen laat DSV wel een flinke groei zien en hebben ze eerder al laten zien dat ze het kampioenskandidaten knap lastig kunnen maken.
Ondanks de waarschuwingen begonnen we te slap en had DSV de eerste 10 minuten het initiatief. Na deze 10 minuten herpakten we ons prima en namen het initiatief over. We wonnen meer duels en begonnen de kansen wat beter af te ronden. Dit konden we echter maar 20 minuten volhouden en in de laatste 5 minuten van de eerste helft verzuimden we verder afstand te nemen. Uiteindelijk gingen we rusten met een 7-4 voorsprong.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. DSV dat beter begon en kwam meteen op twee goals verschil. Dit bleef een tijdje zo. Met twee goede goals beslisten we de wedstrijd na een minuut of 10 in de tweede helft. Over het algemeen waren we beter maar de afwerking liet te wensen over waardoor we helaas de score niet verder op konden voeren. Verdedigend bleven we wel goed staan, waardoor we niet teveel weggaven en waardoor we de wedstrijd onder controle hielden.
Uiteindelijk werd het 13-7.

___________________________________________________________________________________________________________________

6 april 2014
Avanti 1 – Corridor 1

Vandaag stond de volgende topper in de hoofdklasse A op het programma, Avanti 1 – Corridor 1. Het was de wedstrijd om, wie blijft er in het spoor van koploper Peelkorf.
Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op en scoorden beide ploegen om en om. Echter na een minuut of 20 nam Avanti het initiatief en wist het voor het eerst met twee doelpunten verschil voor te komen. Op slag van rust werd het 7-4 voor Avanti en zo gingen we dan ook rusten.
In de rust hebben we wat tactische omzettingen gedaan en daarmee hadden we Avanti goed onder controle. Ook aanvallend wisten we goede mogelijkheden te creëren en dat resulteerde meteen na rust in een doelpunt waarmee het geloof in een goed resultaat helemaal terug was. We gingen steeds meer duels winnen en kwamen 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte. Helaas wisten we daarna de goede mogelijkheden niet te verzilveren waardoor we de erg goede tweede helft niet de optimale bekroning konden geven. Uiteindelijk wist Avanti niet meer te scoren in de tweede helft en werd de uitslag 7-7.
Hierdoor blijven zowel Avanti als Corridor nog in de race voor het kampioenschap, maar zijn ze ook beide afhankelijk van een eventuele misstap van Peelkorf.

_____________________________________________________________________________________________________________________

30 maart 2014
Corridor 1 – Peelkorf 1

Na de zeperd van vorige week waren we gebrand om ons deze week van de goede kant te laten zien.
We begonnen de wedstrijd prima en kwamen snel op een 2-0 voorsprong, ondanks dat we veel mogelijkheden kregen op de 3-0 was het Peelkorf dat wel toesloeg en 2-1 maakte. Vanaf toen brak een periode aan waarin beide ploegen in evenwicht waren en om en om scoorden. Wel was het zo dat wij steeds aan de goede kant van de score bleven. Zo gingen we de rust in met een 8-6 voorsprong.
De tweede helft werd er in de beginperiode niet gescoord. Beide ploegen hadden elkaar behoorlijk in de tang. Het was Peelkorf dat na 10 minuten de ban brak en de 8-7 aantekende. Echter deden we meteen wat we moesten en in de eerste helft ook al een paar keer deden, meteen scoren als Peelkorf dat deed en zo brachten we de score op 9-7. Vanaf toen kregen we de wedstrijd ook steeds meer onder controle en konden we de score een aantal keer na 3, 4 en zelfs 5 verschil tillen. Bij 4 verschil was de wedstrijd gelopen en konden we deze rustig uitspelen.
Waar we vorige week als team door de mand vielen, hebben we vandaag een top teamprestatie geleverd door de hele wedstrijd met volle overtuiging te doen wat we hadden afgesproken. Nu kijken of we dit volgende week een vervolg kunnen geven in de volgende topper tegen Avanti.

_____________________________________________________________________________________________________________________

23 maart 2014
Olympia 1 – Corridor 1

Vandaag stond de eerste wedstrijd na de zaalcompetitie op het programma. Ondanks dat we de eerste wedstrijd van Olympia eenvoudig wonnen wisten we dat dit een moeilijk te nemen hobbel was. Dit omdat Olympia eerder in de competitie al een punt afsnoepte van titelkandidaat Peelkorf, omdat ze thuis sterk zijn en omdat ze ook in de zaalcompetitie zich wisten te handhaven.
We begonnen de wedstrijd nog goed en kwamen snel op een 1-4 voorsprong. Echter begonnen we vanaf dat moment verdedigend fouten te maken die we niet mogen maken, aanvallend waren we te ongeduldig waardoor we veel verkeerde schotkeuzes maakten wat weer onnodig balverlies opleverde en de echte overtuiging om de duels te willen winnen ontbrak de hele wedstrijd.
Bij Olympia waren al deze facetten veel beter verzorgd en daarom kan ik ook niet anders dan  zeggen dat de ploeg die deze dag het beste was (Olympia) ook terecht gewonnen heeft.
Waar het in de rust nog 7-7 was, verloren we de wedstrijd uiteindelijk met 13-11.
Nu is het zaak voor ons om de komende week de boel weer op scherp te zetten,  zodat we  volgende week mogelijk voor een verrassing kunnen zorgen door punten van Peelkorf af te snoepen en de competitie weer spannend te maken.

______________________________________________________________________________________________________________________

16 februari 2014
Corridor 1 – Flamingo’s 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Flamingo’s op het programma. Voor ons een wedstrijd waarin we weer wat uit konden testen en voor Flamingo’s een wedstrijd om de degradatie- wedstrijd nog te kunnen ontlopen.
Ons verdedigende experiment was een succes. We wisten Flamingo’s compleet te ontregelen, wat resulteerde in slechts 4 tegen doelpunten.
Aanvallend wisten we ruim voldoende kansen af te dwingen, maar ons percentage was ver beneden pijl (we wisten nog geen 10 % af te ronden), waardoor we tot slechts 11 doelpunten kwamen. Echter kwamen we nooit in de problemen, omdat we het verdedigend dus goed onder controle hadden.
Uiteindelijk wisten we dus met 11-4 te winnen.

______________________________________________________________________________________________________________________

9 februari 2014
Heumen 1 – Corridor 1

Aangezien we ons vorige week zo goed als veilig hadden gespeeld, hebben we ons voorgenomen om in de resterende drie wedstrijden wat nieuwe zaken te gaan uit proberen.
We hebben zowel aanvallend als verdedigend een geheel andere tactiek geprobeerd, zodat het voor ons mogelijk gaat worden om te schakelen als onze normale manier van spelen niet werkt of moeilijk wordt gemaakt door de tegenstander.
Met name in de eerste helft hadden we moeite om de opdrachten uit te voeren zoals we die hadden afgesproken en het was duidelijk zichtbaar dat we erg zoekende waren in de andere manier van spelen. Dit maakte dat we verdedigend teveel gaatjes lieten vallen waar Heumen dankbaar gebruik van maakte en aanvallend te weinig goede kansen creëerden. Dit maakte dat we bij rust met 9-6 achter stonden.
In de rust hadden we afgesproken dat we toch op deze voet verder gingen, omdat we deze tactiek ons eigen willen maken en daar hoort bij dat dat met vallen en opstaan gebeurt. In de tweede helft stonden we duidelijk weer op, want verdedigend hadden we Heumen prima onder controle en ook aanvallend wisten we steeds gemakkelijker betere kansen te creëren.  Echter ontbrak het in deze fase aan de afwerking. We kwamen snel terug tot 10-10 waarna een lange doelpuntloze fase aanbrak. Dit was het moment geweest om op voorsprong te komen maar helaas wist Heumen deze fase als eerste te doorbreken en kwamen ze op 12-10. Dit kwamen we niet meer te boven.
De uitslag werd uiteindelijk 13-12 in het voordeel van Heumen.
Ondanks het resultaat is dit wel een wedstrijd waar we mee verder kunnen.  De komende weken gaan we verder werken aan deze andere manier van spelen, zodat we straks in de buiten competitie makkelijker kunnen gaan schakelen als dit nodig is.
Later op de dag hoorde we dat DSV had gewonnen van Flamingo’s waardoor we nu ook definitief veilig zijn en dus ook volgend seizoen weer in de hoofdklasse spelen.

______________________________________________________________________________________________________________________

2 februari 2014
Corridor 1 – VVO 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen medekoploper VVO op het programma. Door de overwinning van Prinses Irene eerder op de dag wisten we dat we zelf nagenoeg uitgeschakeld waren voor de titel en dat VVO moest winnen om aan te haken in de titelrace.
In de vorige wedstrijd konden we moeilijk omgaan met de verdedigende pressie van de Hapertse ploeg en kwamen we moeizaam in de functies om onze aanval goed te kunnen organiseren. Met de wetenschap dat ons dit deze keer weer kon gebeuren hebben we de hele week getraind op hoe we hiermee om konden gaan. Ondanks dat onze ploeg niet gewend is om op deze manier te spelen hebben we deze manier van aanvallend organiseren heel aardig weten toe te passen in deze wedstrijd. We kwamen duidelijk tot beter aanvalsspel dan in de vorige wedstrijd waardoor we ook duidelijk meer en betere kansen wisten te creëren. Een hele tijd was het een wedstrijd die gelijk op ging, maar waarbij VVO steeds op een kleine voorsprong kwam en wij steeds weer langszij kwamen. Dit maakte dat we met 5-5 de rust in gingen.
Na de rust was het spelbeeld aanvankelijk hetzelde, maar wisten we even niet mee te scoren waardoor VVO met 5-8 voorkwam, in deze fase dreigden we te veel van ons tactisch plan (dat wat we voor rust zo goed deden) af te stappen. Hierdoor kwam er te veel onrust in de ploeg wat resulteerde in korte aanvallen en onnodig balverlies. Gelukkig wisten we ons goed te herpakken en kwamen we weer tot 8-8 gelijk. Ook toen wist VVO weer op voorsprong te komen,  maar wisten we snel gelijk te maken waarmee de eindstand was bepaald, 9-9.
Gezien het scoreverloop en winstpunt voor ons en gezien het spelbeeld een verdiend punt !!
Waar we vorige week de wedstrijd met te weinig overtuiging ingingen heb ik vandaag een ploeg gezien die voor elke meter en bal vocht en die een groot deel van de wedstrijd prima in de opdrachten heeft gespeeld en daar ben ik als trainer erg tevreden mee. De ploeg blijft stappen maken en kan het de grote ploegen dus niet alleen meer moeilijk maken, maar er ook nog eens punten van pakken en dat is nodig om uiteindelijk echt mee te kunnen gaan doen om het kampioenschap in de toekomst !!

______________________________________________________________________________________________________________________

26 januari 2014
DOT(V) 1 – Corridor 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen rode lantaarndrager DOT op het programma.
We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en wisten veel kansen te creëren, echter wisten we er hier te weinig van te maken om afstand te nemen. Doordat we dit niet deden bleef het een wedstrijd. Tel daarbij op dat we in het eerste verdedigingsvak teveel goede kansen weg gaven en over de hele ploeg te weinig duels wonnen en je speelt een heel moeizame wedstrijd. Bij rust stond DOT dan ook terecht met 6-5 voor.
In de rust hebben we ervoor gekozen om het eerste verdedigingsvak anders te laten verdedigen en er op gehamerd dat het allemaal agressiever moest. Verdedigend kregen we het wel onder controle, maar de agressiviteit kwam om een of andere reden nooit in de ploeg. Wel bleven we de betere kansen houden, maar we bleven slecht afwerken, waardoor het een nek aan nek race bleef tot het einde. Gelukkig wisten wij de ploeg te zijn die het laatste en winnende doelpunt maakte en hadden we geluk dat er bij DOT in de laatste minuut nog twee ballen uit de korf draaiden. Hierdoor kregen wij uiteindelijk teveel en DOT te weinig.
Uiteindelijk wonnen we deze draak van een wedstrijd onverdiend met 7-8, maar goed de punten tellen.
Nu weer hard werken om het volgende week als ploeg beter te doen !!

______________________________________________________________________________________________________________________

19 januari 2014
Klimroos 1 – Corridor 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Klimroos op het programma. Nadat we vorige week een super prestatie hadden neergezet tegen Prinses Irene begonnen we met veel zelfvertrouwen aan deze wedstrijd.
In de eerste helft ging het in het begin gelijk op. Beide ploegen scoorden om en om. Rond de 20ste minuut namen we voor het eerst echt het initiatief en kwamen we 3 doelpunten voor. Dit deden we met goed uitgespeelde aanvallen en hierbij was met name het afwerkingspercentage weer prima. Op slag van rust deed Klimroos nog wat terug en kwam op 1 goal (ruststand 5-6).
Na rust namen we gelijk het initiatief weer in handen en kwamen we zelfs 2 x op 4 doelpunten verschil voor. Echter konden we de echte genade klap niet toedienen, Klimroos bleef geloof houden en kwam 3 minuten voor tijd weer langs zij. Kort daarvoor hadden we een aantal keer de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen om zo vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uit te kunnen spelen. Maar helaas kregen we dit niet voor elkaar.
Zo bleef het spannend tot het laatste maar kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Einduitslag 13-13.
Over de hele wedstrijd gezien kunnen we spreken van een verloren punt voor Corridor.
Echter ben ik wel tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben en de wijze waarop we ons als team ontwikkelen. Het wordt steeds beter en de wijze waarop we willen spelen wordt steeds beter toegepast.
______________________________________________________________________________________________________________________

12 januari 2014
Corridor 1- Prinses Irene 1

Vandaag stond voor ons de wedstrijd tegen koploper Prinses Irene op het programma. In de uitwedstrijd speelden we 9-9 en daarom wisten dat er echt wat mogelijk was vandaag.
We waren scherp vanaf de eerste minuut en hebben ons de hele wedstrijd goed aan de verdedigende en aanvallende afspraken gehouden die we vooraf gemaakt hadden.
Het was tot de rust een echte wedstrijd, ruststand 8-6.
Na rust haalden we een erg hoog niveau. Qua spel zag het er prima verzorgt uit en het rendement was ook dik in orde.
Wat een erg prettige bijkomstigheid was, was dat elke keer als Prinses Irene scoorden wij dat meteen ook deden. Hierdoor ebde het geloof bij Prinses Irene weg en konden we aan een dikke uitslag gaan werken.
Kortom een prima teamprestatie, met een heel mooi resultaat. Uiteindelijk werd het 20-11.
______________________________________________________________________________________________________________________

15 december 2013
Flamingo’s 1 – Corridor 1

We begonnen de wedstrijd aanvallend en verdedigend goed en scherp. Van de eerste 3 schoten zaten er twee en ook het tweede aanvalsvak scoorde meteen mee. Verdedigend hielden we de druk er goed op waardoor de aanvallen van Flamingo’s erg kort waren. Dit hielden we zo’n 20 minuten vol. Daarna werden we aanvallend slordiger, veel onnodig balverlies, en lieten we ook verdedigend de teugels teveel vieren, waardoor ook Flamingo’s mee begon te scoren. Ruststand 5-11.
In de tweede helft zag het er organisatorisch heel aardig uit, maar omdat aanvankelijk de scherpte wat ontbrak gingen we niet meteen door met scoren. Na een minuut of vijf werd ook die afronding weer wat beter en werden de, met momenten, erg mooie aanvallen ook weer afgerond.
We kunnen tevreden zijn met het resultaat, maar nog belangrijker is dat we ook met het vertoonde veldspel tevreden kunnen zijn. Uiteraard kan en moet het nog beter maar daarin hebben we vandaag absoluut een goede stap gemaakt. Uiteindelijk werd het 10–19.
______________________________________________________________________________________________________________________

8 december 2013
Corridor 1 – Heumen 1

We kwamen goed uit de startblokken en maakten snel 1-0. We gingen in de openingsfase goed door en kwamen 4-2 voor. Er leek geen vuiltje aan de lucht, tot de fase aanbrak van onnodige fouten maken aan onze kant. Hierdoor hielpen we Heumen in het zadel en daar maakten ze dankbaar gebruik van. Ze kwamen terug en het werd een echte wedstrijd.
Een wedstrijd waarin het ons als ploeg niet lukte om de hoofdaanvalster van Heumen onder controle te krijgen. Ze werd in de 1-1 heel aardig verdedigd maar het lukte haar toch om met mooie acties mooie ballen binnen te schieten. De klasse droop ervan af, mooi om te zien maar liever niet tegen ons.
Tot 8-7 bleven we voorstaan, maar toen nam Heumen het initiatief over en gaf dit niet meer af. 5 minuten voor tijd kwam Heumen voor en op het einde toen we meer ballen moesten gaan stelen schoten ze er nog een paar bij. Uiteindelijk won Heumen met 11-14.
Wat wel een stuk beter was dan de vorige wedstrijden was het invullen van de functies en het creëren van kansen op de manier zoals we die voor ogen hebben. Echter was Heumen effectiever.
______________________________________________________________________________________________________________________

1 december 2013
VVO 1 – Corridor 1

VVO begon de wedstrijd scherp, speelde zorgvuldig en niet onbelangrijk, ze maakten ook een aantal mooie goals. Wij begonnen te slap, waren niet rustig genoeg in de organisatie en hierdoor leden we veel onnodig balverlies. Doordat we moeilijk in de organisatie kwamen creëerden we ook veel te weinig, wat resulteerde in een 6-1 ruststand in het voordeel van VVO.
In de rust hebben we het over deze zaken gehad en in de tweede helft zag het er allemaal een stuk beter uit. Verdedigend was het beter en gaven we minder weg en ook aanvallend kregen we een betere organisatie waardoor we beduidend meer pogingen per aanval kregen en ook zo nu en dan scoorden.
Uiteindelijk kwamen we op 1 minuut voor tijd terug tot op één goal, we kregen nog één aanval maar helaas misten we net. Waardoor we met 8-7 verloren.
Op basis van de eerste helft een verdiende overwinning voor VVO en voor ons de uitdaging om in het vervolg beter aan de wedstrijd te beginnen, zodat we er over 60 minuten een echte wedstrijd van kunnen maken.
______________________________________________________________________________________________________________________

24 november 2013
Corridor 1 – DOT(V) 1

Vandaag speelden we tegen mede-hekkensluiter DOT uit Vlierden.
Vroeg in de wedstrijd maakte we het verschil en daar konden we de rest van de wedstrijd op leunen. Bij rust stonden we met 10-4 voor.
Na rust was het DOT dat het beste uit de startblokken kwam en 3 x op rij scoorde. Meteen daarna begonnen we ook te scoren en hadden we de wedstrijd weer geheel onder controle. Uiteindelijk werd het een verdiende 16-9 in ons voordeel.
______________________________________________________________________________________________________________________

17 november 2013
Corridor 1 – Klimroos 1

Vandaag stond de wedstrijd Corridor-Klimroos op het programma. Voor ons een mooie test om te kijken waar we nu staan ten opzichte van de topploegen in deze hoofdklasse.
In de eerste helft waren we niet scherp genoeg en waren we te ongeduldig in de organisatie, waardoor we zowel aanvallend als verdedigend verkeerde keuzes maakten. Klimroos maakte hier dankbaar gebruik van en stond bij rust dan ook verdient met 3-8 voor.
In de tweede helft was dit allemaal beter verzorgd en toen konden we mee gaan scoren met Klimroos. Een aantal keer wisten we het gat te verkleinen tot 3 doelpunten maar dichterbij kwamen we nooit. Hiermee kwam de uitslag uiteindelijk ook 11-15.
Conclusie, we komen op dit moment nog tekort en we zullen ons verder moeten verbeteren. Wel hebben we de tweede helft laten zien dat we de potentie wel hebben om naar dit gewenste niveau door te groeien. Op naar volgende week !!!
______________________________________________________________________________________________________________________

10 november 2013
Prinses Irene 1 – Corridor 1

Vandaag stond de eerste zaalwedstrijd op het programma. We hadden ons goed voorbereid en wisten wat we van Prinses Irene konden verwachten en dat we aan hun gewaagd waren. Dus zal het een wedstrijd zijn die qua score wellicht dichtbij elkaar zou liggen. Dat bleek achteraf ook te kloppen.
In het begin van de wedstrijd had Prinses Irene een duidelijk overwicht en dat werd ook in doelpunten uitgedrukt. Halverwege de eerste helft stonden we met 4-1 achter. Daarna kregen we meer grip op het spel van Prinses Irene, maar wat nog belangrijker was dat we zelf meer het geduld op konden brengen om goede pogingen te nemen, waardoor de rebound ook beter werd en hierdoor konden we meerdere pogingen per aanval nemen en wisten we ook mee te gaan scoren. De ruststand was 5-4 voor Prinses Irene. In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld, alleen hadden we nu veel meer controle en waren wij de bovenliggende partij. Het was een wedstrijd met stevige duels van beide partijen, maar zonder het respect voor elkaar te verliezen. De einduitslag was 9-9.
______________________________________________________________________________________________________________________

6 oktober 2013
Corridor 1 – Heumen 1

Vandaag speelden we de laatste thuiswedstrijd voor de zaal tegen Heumen.
Vooraf hebben we duidelijk gemaakt dat Heumen, ondanks dat ze nog maar 3 punten hadden, een lastige tegenstander met een aantal zeer gevaarlijke schutters is en dat we verdedigend goed bij de les moesten zijn.
In de eerste helft namen we meteen het initiatief en kwam op een eenvoudige wijze op een 3-1 voorsprong. Vanaf dat moment kwam Heumen beter in de wedstrijd en begon wat meer te scoren. Hierdoor stond bij rust een 5-4 stand op het bord.
Na rust was er aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een degelijk Corridor dat steeds op voorsprong kwam en een Heumen dat kon volgen maar er nooit overheen kon komen. Dat duurde tot ongeveer een kwartiertje na rust en toen namen we de wedstrijd definitief in handen door op 4 doelpunten voor te komen. Vervolgens hebben we de wedstrijd uitgespeeld en scoorden de ploegen om en om, maar kwamen we nooit meer in de problemen. Uiteindelijk werd het 14-9 in ons voordeel.
______________________________________________________________________________________________________________________

29 september 2013
Stormvogels 1 – Corridor 1

In het begin van de wedstrijd namen we meteen het initiatief en al snel stond er 0-3 op het scorebord. Daarna kwam Stormvogels wat beter in de wedstrijd en maakte snel de 1 en 2-3. Vervolgens bleven we wel goed creëren maar was het afwerkingspercentage te laag om weer verder uit te lopen. Toen we kort daarop volgend ook nog te maken kregen met een blessure was het tweede aanvalsvak een tijdje van de leg en moesten ze, in de nieuwe samenstelling, zoeken naar de goede organisatie om van daaruit weer kansen te creëren. Uiteindelijk lukte dit toch en gingen we rusten met een 3-5 voorsprong.
Vrij snel na rust liepen we weg naar 3-6 en ongeveer 10 minuten later scoorde ook Stormvogels haar eerste goal uit een vrije bal 4-6. Omdat vervolgens beide aanvalsvakken onmachtig waren, was het wel spannend maar zeker geen goede wedstrijd en werd dit ook de eindstand.
______________________________________________________________________________________________________________________

22 september 2013
DSV 1 – Corridor 1

Na twee verdiende nederlagen op rij moesten we vandaag laten zien dat we wel degelijk op de goede weg zijn.
Vanaf begin af aan heersten we in het veld op alle posities en op het scorebord. Na 15 minuten stonden we door goed aanvalsspel met 5-0 voor. Ook verdedigend klopte het heel aardig waardoor we weinig mogelijkheden weg gaven. Na deze openingsfase werd DSV wat sterker waardoor ze ook tot scoren kwamen, maar omdat we zelf goed mee bleven scoren ging we rusten met een 10-4 voorsprong.
Na de rust nam bij ons het afwerkingspercentage wat af, waardoor we slechts 6 x wisten te scoren. Al met al een prima wedstrijd voor ons waarin we hebben laten zien dat we goede vooruitgang blijven boeken. We wonnen met 16-7.
Op naar de bekerwedstrijd van aanstaande donderdag !!
______________________________________________________________________________________________________________________

15 september 2013
Corridor 1 – Avanti 1

Vandaag stond de wedstrijd Corridor 1 – Avanti 1 op het programma.
Avanti is in mijn ogen zeker een kampioenskandidaat en dat bleek in de wedstrijd. Avanti was tactisch duidelijk de bovenliggende partij en dat monde na een gelijk opgaande openingsfase (17 minuten lang 0-0) ook uit in doelpunten aan Avanti zijde. Via een 0-6 tussenstand was het bij rust 2-7.
In de rust hebben we de verdedigende aspecten nog eens goed doorgenomen, want we lieten teveel gaten vallen op plaatsen waar dit niet nodig was. Doordat we de opdrachten in de tweede helft beter gingen uitvoeren, konden we Avanti onder controle houden, maar in de buurt voor een puntje kwamen we nooit. Ook aanvallend konden we het in de tweede helft beter opbrengen om de goede pogingen te nemen en dat maakte dat we er ook aanvallend beter uitkwamen. Uiteindelijk was de terechte eindstand 7-11.
______________________________________________________________________________________________________________________

8 september 2013
Peelkorf 1 – Corridor 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Peelkorf op het programma. Peelkorf is een kampioenskandidaat in deze poule en daarmee wisten we van tevoren dat dit een lastige wedstrijd kon worden.
In het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en vielen de scores om en om. Op slag van rust wist Peelkorf twee keer toe te slaan en daarmee gingen we met een 6-4 achterstand rusten.
Het bleef voor ons moeilijk om goede kansen te creëren en verdedigend hadden we te weinig grip op het aanvalsspel van Peelkorf. Hierdoor wisten we te weinig te scoren en we maakten verdedigend wat foutjes die Peelkorf prima afstrafte. Net na rust liep Peelkorf vrij snel uit naar een 8-4 voorsprong. We kwamen nog een aantal keer terug tot 2 doelpunten, maar dichterbij kwamen we nooit. Peelkorf was op de beginfase na net een stukje beter en heeft daarom ook terecht gewonnen met 12-9.
Wel goed was om te zien dat we nooit door de ondergrens zijn gezakt en dat we er de hele wedstrijd voor zijn blijven vechten. Het resultaat was dan niet goed, maar we kunnen hier wel verder mee. Er zijn weer wat zaken aan het licht gekomen waarop we ons nog moeten en zullen verbeteren.
______________________________________________________________________________________________________________________

1 september 2013
Corridor 1 – Olympia 1

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de buitencompetitie op het programma (Corridor 1 – Olympia 1).
Corridor dat sinds dit jaar onder leiding staat van een nieuw coach duo, Will van de Kruijs / Eric van Veghel, had al een goede voorbereiding op het seizoen gehad en begon dus met vertrouwen aan deze wedstrijd.
In de eerste 5 minuten was het nog een beetje aftasten, maar vanaf dat moment stond de aanvallende en verdedigende organisatie bij Corridor goed, waardoor het Olympia erg lastig werd gemaakt om tot goed aanvalsspel te komen en waardoor Corridor zelf veel goede mogelijkheden kon creëren om doelpunten te maken. De doelpunten vielen vrij gemakkelijk en waren met momenten van grote schoonheid. Dit resulteerde in een 12-1 ruststand.
Na rust kwam Olympia wat beter in het spel en liet Corridor met momenten de touwtjes teveel vieren, waardoor het een gelijkwaardigere wedstrijd werd. Olympia kon hierdoor wat foutjes in de Corridor verdediging afstraffen en aanvallend kon Corridor met momenten de rust te weinig opbrengen om in de goede aanvallende organisatie te gaan staan, waardoor er op verkeerde momenten geschoten werd en de rebound beduidend minder was als in het eerste bedrijf. Einduitslag 19-5.
Van de Kruijs was vooral tevreden met de teamprestatie, omdat iedereen prima in de opdrachten gespeeld heeft en omdat hij zag dat zijn team goede vorderingen maakt. Al met al was het een goede eerste wedstrijd voor Corridor om de competitie mee te beginnen. Echter zullen we volgende week tegen Peelkorf pas echt kunnen zien waar we nog moeten verbeteren en waar we ergens staan.

Lees meer